Winemakers dinner: Patrice Rion

Endelig får vi besøk av vinprodusenten Patrice Rion, som er i toppsjiktet i Burgund!

Fredag 30. november 2018 kl. 19.00 er vi så heldige å kunne invitere til Winemakers dinner med vinprodusenten Patrice Rion.

Vi har satt sammen en 5-retters middag, med tilhørende viner fra Domaine Michèle et Patrice Rion. Produsenten vil selv være tilstede og presentere vinene. Pris 1695,- pr. person som inkluderer aperitif, en spesielt utvalgt vin til hver rett, og kaffe fra Munin til slutt. Meld deg på ved å sende en epost til post@stenneset.no snarest mulig.

Domaine Michèle et Patrice Rion har på kort tid etablert seg i toppen av det krevende burgunderhierarkiet; det er ingen liten prestasjon av et forholdsvis nytt domaine, og det er grunn til å tro at kvaliteten vil bli enda bedre.

Hos Domaine Michèle et Patrice Rion jobbes det i dag etter biodynamiske prinsipper. Det innebærer blant annet nulltoleranse i forhold til kjemiske tilsettingsstoffer / plantevernmidler. Kun organisk gjødsel anvendes; på denne måten holdes vinmarkene i god mikrobiologisk balanse, noe som bidrar til å holde avlingene naturlig lave i tillegg til å motvirke sykdommer. De samme kravene stilles til de innleide vinmarkene. Domainet arbeider med svært lave avlingsvolumer pr hektar. Ofte kommer druematerialet også fra vinmarker med svært gamle vinstokker.

Stilen på domainets viner er ualminnelig klar og konsentrert med detaljert og kjølig fruktkarakter i kombinasjon med markant preg av vekstadressen i burgunderlandskapet.

 

Meny Winemaker’s dinner Patrice Rion

Tygg & Apéritif
– Kvarøylaks, puffet bygg, vannbakelse –
Caves Hautes Côtes Crémant de Bourgogne Brut 2013, magnum

****

Ferske Kamskjell fra Helgelandskysten
– bisque, fennikel –
Patrice Rion Nuits Saint Georges Les Terres Blanches 2016

****

Helstekt Breiflabb fra Træna
– syltet kantarell, perleløk, kalvesjy –
Patrice Rion Bourgogne Rouge 2015

****

Hjort
– brunet gulrot, jordskokk, rødvinsjy –
Patrice Rion Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos des Argillières 2013
Patrice Rion Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos St Marc 2013

****

Sjokolade
– hasselnøttis –
Mas Amiel 2015

****

Kaffe fra Munin
– søtt –

Pris: Kr. 1695,- pr. person.

Påmelding ved å sende epost til post@stenneset.no snarest mulig.