Om oss

Spisestedet Stenneset Mat & Vin AS

Anders Edvardsen

Anders Edvardsen

Stenneset er en restaurant som ligger 7 km fra sentrum av Mo i Rana. Vi holder til i fantastiske lokaler på den gamle prestegården på Stenneset.

Vi som jobber på Stenneset er veldig opptatt av at du som gjest skal nyte godt av den gode matopplevelsen og de flotte lokalitetene vi har rundt oss.

Stenneset skal være et spisested der gleden over gode smaksopplevelser kombineres med god service og opplevelsen av å være i et hus der historie og kultur sitter i veggene.

Maten som serveres her skal aldri være likegyldig, og skal være tilberedt med raushet og omtanke. Samspillet mellom mat og drikke tillegges stor vekt, og drikkens betydning for totalopplevelsen vil alltid være et av våre hovedfokus.

Vi ønsker å bruke gode, lokale råvarer der disse er tilgjengelige, og økologiske råvarer vil få større og større betydning for oss etter hvert som tilbudet av slike råvarer øker. Økologiske og biodynamiske viner er i framgang, og vil være en naturlig del av vårt utvalg. Mat og drikke framstilt i minst mulig konflikt med miljøet er viktig for oss!

Stenneset tilbyr selskapslokaler hele året for bedrifter, bryllup, fødselsdager, firmaarrangementer, julebord, vennelag etc. Vi leverer også catering.

Vi tilbyr også kurs og møtelokaler med bespisning. På Stenneset er det en kreativ atmosfære i gamle omgivelser.

Ta gjerne kontakt med oss, eller kom innom på dagtid for en kopp kaffe, og en uformell prat.

Daglig leder er Anders Edvardsen. Vårt organisasjonsnummer er 913 968 859.

Prestegården Stenneset

StennesetHer på Stenneset har det levd mennesker siden middelalderen. Kapellanen Johan Jakob Røring kom på synfaring på Stenneset i 1780, og fra 1786 ble gården offisiell prestegård for Rana.

I prestegårdstida bodde det mange sterke personligheter her, og menn som Iver Anker Heltzen, Hans Wølner, Agaton Hanstein og Kristian Ludvig Nannestad satte sterke spor etter seg i Rana-samfunnet. Noen ble ordførere og stortingsmenn, andre var av stor betydning for bøndene og fattigfolket i området.

Da Hans Meyer, faren til Lars A. Meyer flyttet inn her i 1867 var prestegårdstiden over for Stenneset. Den formuende Meyer kjøpte gården for 800 spesidaler, og etablerte seg som rentenist på Stenneset. Ranas første bankvirksomhet begynte derfor her på gården.

Skipskapteinen Robert Hornemann var driftsleder ved Båsmo Gruver og kjøpte gården for 4.500 kroner i 1889, og solgte den videre til Båsmo Gruver i 1894. Stenneset ble etter dette hovedgården for gruveselskapet som også drev stort innen landbruk, og hagen på Stenneset ble i løpet av 1906-07 en prakthage ved hjelp av gartnere fra England.

Rana Kommune kjøpte gården for 89.000 kroner i 1954, og Stenneset ble etter dette representasjonshus for kommunen, og senere oppbygd til bygdetun som en del av Rana Museum; nå Helgeland Museum.